Лековите мачке

Давно то беше, колико давно не могу се сетим, беше још социјализам, када сам у неким новинама прочитао чланак о једној жени, која је боловала од рака. Помирила се са судбином сматрајући да нема лека. Редовно је ишла код своје рођаке а она је имала мало маче. То маче је упорно скакало и лежало на нози, управо на месту где је био рак. У прво време та болесна жена је терала маче али је касније одустала, тако да кад дође код своје рођаке, и подигне ту болну ногу на другу столицу, маче би обавезно дошло и легло баш на то болесно место. Шест месеци касније, жена више није имала рак.

Лепа шарена лековита маца

Лепа шарена лековита маца

Како то није било усамљено искуство у Србији, широм света су била слична искуства тако да су научници приступили истраживањима и утврдили много тога на тему мачака и везе са здрављем људи. Утврђено је да они који имају мачке, пет пута мање иду код лекара а поседовање мачака смањује за бар 30% ризик од вирусних обољења. Код срчаних обољења, мачке су спашавале људе од срчаних напада, најављујући да ће до њега доћи. Ако и дође, мажење мачке може да нормализује стање већ након неколико минута. Осим код болести срца, мажење мачака је корисно и код варења хране као и мокрење. Утврђене су и врсте мачака које помажу код пробавног и уринарног система- сфинкси, сијамке, абидсинске, египатске.

Црне маце су веома добре а раније су биле прогоњене

Црне маце су веома добре а раније су биле прогоњене

Мачке су способне да ублаже умор, стрес, мигрену, смањити притисак, нормализовати пулс. За психу и нерве су се дугодлаке мачке показале као најбоље. Такође помажу код несанице, раздражености и депресије. Занимљив је утицај боје мачака, тако да црне мачке упију из нас сву негативну енергију и то два пута више него мачке других боја. Риђе мачке предају више позитивне енергије.

Предење мачака одлично утиче на имунитет а оно је у распону од по некима 4 до 16 Херца док по другима од 35 до 140 херца. Оба распона су одлична а могуће да мачке покривају све ове распоне. Научници лечење предењем пореде са лечењем ултразвуком, које убрзава зацеливање рана као и раст и јачање костију. За персијске мачке се тврди да помажу код остеохондроза.

Испитивања неких установа за геронтологију је утврдило да особе које имају мачке живе бар 10.3 година дуже од других које немају мачку. Код тих особа је утврђено да је крвни притисак бољи, мање холестерола у крви. Мачкама добро иде и акупунктрура, када иду по својим власницима (мада се тврди да мачке мисле да смо ми њихово власништво), својим ноктима погађају рефлектогене тачке што делује као терапија акупунктуром. Раније се то користило у народном лекарству.

Умиљате, лепе и елегантне

Умиљате, лепе и елегантне

С правом се може тврдити и да су мачке врста енергоинформационог уређаја. Ако мачка легне домаћину на главу, он вероватно болује од хипертензије или има склоност ка главобољама. Ако лежи на левој лопативи или плећки, то указује на тешкоће са срцем. Ако лежи на појасу, вероватно постоје тешкоће са бубрезима. Ако лежи на ногама, онда домаћин болује од нижег притиска или је склон честим прехладама.

Ето, фебруар је прошао, ускоро стижу на свет мачићи, неко може бити ваше!!

Поновљен текст од 3. април 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *