Нојева барка

Претпостављам да су многи чули за Нојеву барку, односно ту причу из светог писма. Или Нојев чамац, можда брод. Ради с о томе да је Ноје био упозорен од Бога шта се спрема и да је од свих живих врста покупио по пар, ставио их на своје пловило и спасио од смрти услед потопа. Као што се запажа, он је одабрао по примерке од врсте, није све спасавао. Постоји истраживање научника и археолога који су наводно потврдили да је то била стварна особа, био је трговац, и многима је дуговао. Искористио је поплаву, урадио сплав пре тога и са породицом и својим стварима и животињама побегао негде узводно. Која је верзија тачна ја не знам али обе имају заједничко да су само нешто одабрали и спасили.

Нојева барка по замисли старог сликара

Нојева барка по замисли старог сликара

Све то долази у први план када се слушају разни званичници и њихове најаве надолазеће катастрофе, где се очекује да ће усред многих дешавања, огроман постотак људи настрадати. Један од њих, Бил Гејтс је чак недавно изјавио да су тешки болесници обичан терет и да их не треба лечити. А као што то бива, из његових уста оде у уши разних државних управа свугде по свету. Тако ни пензионери неће бити поштеђени и рецимо податак до ковида је да у Русији сваки трећи мушкарац не доживи 65. годину, дакле ни пензију. За податке после ковида нисам сигуран али знам да су како британске а тако и руске службе објавиле како су доста уштеделе у пензионим фондовима јер је много пензионера за време ковида умрло. Уз пре тога пристутан синдром изненадне смрти, ово није ни мало романтичан податак.

Статистике бележе вртоглаве скокове свих врста болести и аномалија код људи, у америчкој војсци рецимо за 140% су скочиле болести везане са срцем а рецимо у Русији око 70% становништва има астено неуротични синдром. Такође је у Русији забележен за првих месеци ове године велики скок у продаји антидепресива. Рак галопира свугде а фармацеустке индустрије опет најављују мРНК вакцине против рака. За исте те се мРНК се и тврди да су узроковале доста несрећа. У великом је порасту и стерилност. А то је све само део свега и свачега што насрће на народ. И у таквим временима, одма се хватају за нека спасоносна решења, позива се на цркву, Теслу, повратак природи и шта већ.

Мени је ту помињање Тесле занимљиво јер некако увек њим звецкају као неким чаробним штапићем а сами заборављају да је умро разочаран у човечанство и да оне највредније ствари никад није обелоданио већ су отишле са њим. Чак је и врло мало направа остало из његовог времена а још мање тих у чијем је стварању он непосредно учествовао. А опет у музеју Николе Тесле има много уређаја и за многе се тврди да благотворно утичу на околину па и људе. Многе од њих су у ствари реплике изворних уређаја. Па где су ти који су их урадили, зар они немају у рукама решење за све ово што бије по народу? Из много разлога сви су се повукли и многи су и непознати. За једног одличног конструктора Теслиних уређаја знам да је купио имање у планинској дивљини и ту прави кућу/склониште за ово што наилази. И ту ће бити он и њему најближи, никакво спасавање “намученог и напаћеног народа Србског”. Више пута сам помињао Теслине осцилаторе и њихова одлична својства и њих по мојим слободних проценама у Србији има седам комада. И сви су у личном власништву, без икакве жеље власника спасавања “намученог и напаћеног народа Србског”.

Научници сматрају да је прекретницу у еволуцији људске врсте урадио Хомо Хабилис или спретни човек. Тај прачовек је први научио да ради једноставни прибор за рад и лов и то му је итекако олакшало опстанак у природи. Временом су сви други огранци нестали и само су остали потомци Хомо Хабилиса. Нисам пророк али чини се да долази време хомо хабилиса, да ће даљни наставак имати спретни људи, који ће проћи кроз “потоп” који нам следи (ако је веровати разним прогнозама). Ноје је спасавао примерке у пуној полној зрелости и најздравије од врсте, који могу даље да наставе врсту. Ако ли и данас неко спасава, јеси ли му на списку пензонери, тешко болесни, фолк звезде, политиканти, блогери, дежурни хејтери по мрежама, власници некретнина и дебелих банковних рачуна и да даље не набрајам? Кад већ помену горе ове градитеље Теслних уређаја, већ неко време нико од њих неће ником да уради било шта, заузети превише обавезама према себи. То несумљиво показује да је дошло време да новцем више ништа не може да купите, па ни златом а о криптовалутама да не причам. А нико ко има стварна знања, неће да му дебил одређује шта да ради. Сама прича суноврата цивилизације није нова, ево о томе говори књига из 1884. године.

Цивилизација и њена правила су несумљиво пред потопом! Доћи ће на дело једна изрека коју користимо ми из Крушевца- није сирома куј нема но куј н’уме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *