Забиџотина

Забиџотина је неко коме је немогуће ишта објаснити, тера по своме и врло често у потпуно погрешном правцу. Израз је сељачки али и поред тога, важи за све друштвене слојеве и нема везе јел село или град. Обично не доведе ништа добро а није лоше ако сама забиџотина надрља али често други страдају а што је јако лоше. Има их од оних што седе и пиу пред продавницу па до високих научних кругова. Ајд рецимо решавање болести срца…

Конични калем Николе Тесле

Конични калем Николе Тесле

Болести срца нису нове, снимање мумија из старог Египта су показале болести срца и крвних судова. Неки подаци наводе почетак двадесетих година прошлог века као раздобље наглог скока срчаних обољења а за узрок се наводи увођење у масовну употребу јестивог уља произведеног топлим поступком. Свашта су научници мудровали на тему лечења али ево неке кратке историје: прва бај пас операција 1960; прва операција на отвореном срцу 1962; вештачка крв 1967; прво пресађивање срца 1968; вештачко срце 1982; прва операција срца коју је урадио робот 2018… има тога још ал ајд куј ће сад биде забиџотина пада све попише.

А баш негде у време процвата срчаних болести, Никола Тесла је урадио уређај који је био у стању да битно преобрази телесно стање тела на боље и то у кратком року а примећено је битно поправљање стања код болесног срца. Цела ствар заташкана. Ко и мало рчка по лику и делу Николе Тесле зна на какво је све сплеткарење наилазио и како су му гушили све проналаске, у смислу примене. У сваком случају научници забиџили у погрешном и прилично скупом правцу а наш научни духовник им све лепо показао и то уређајем који може да приушти свако домаћинство, јефтиније од најефтинијих кола (мислим на нова).

И наравно ту забиџотине нису стале- не само да су одгурнули све Теслине проналаске него су и сами у то поверовали да су лоши и неупотребљиви. Зар би грдни њихови умирали те тако од разних болести а она будала Рокфелер (ил беше Ротшилд) чак заменио седам срца и на крају умро. Да је знао за Теслин рад, још прво срце би му добро радило. Један Рус је нешто рчкао на ту тему и ето га човек у позним деведесетим годинама вози бицикл, диже тегове, трчи… а можда их је све ипак зезнуо ујак од Доналда Трампа за кога се тврди у неким круговима да је након Теслине смрти први улетео у његове одаје и опељешио садржај сефа.

И тако…

Срећко Брадић

Поновљен текст од 10. фебруара 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *