Дете таласа

Недавно ми дође необавезно под руку фотка са снимања филма Одисеја у свемиру и сам мош да те баци на размишљање. Сам филм је до данас непревазиђен по многим стварима а једна од тих је и завршница где се главни глумац рађа као дете звезда. Нешто се тако слично десило у годинама пред други светски рат у Француској а заслугу за тако нешто има Теслина технологија.

Дете таласа

Дете таласа

Прича је везана за једног успешног хирурга из болнице у Салпетреју. Али, на његову жалост, иако десет година у браку, деце није имао. Негде у то време је био међународни конгрес таласне медицине у Бечу (тачније у јулу 1937.године) где је са одушевљењем примљена студија о невероватном дејству Теслиног осцилатора и таласа на људско здравље (такође и животиње, биљке ал то кад се неки други пут урољам и кренем да баљезгам). О томе је и објављен чланак у француском часопису Л’Илустрасион од 28. августа 1937. а писан од Жан Лабаиа, научног уредника издања. Нешто касније, сам помоћник уредника је дошао код једног доктора који је радио с Теслином опремом и изложио своју тешку бол, како му је пасторка имала побачај пар месеци уназад, у тешком је стању и њен хирург не верује да ће икада моћи да има децу. Замолио је доктора за помоћ.

Почетком септембра 1937. почело је лечење младе жене, са три зрачења Теслиним осцилатором недељно. Жена која је имала силних здраствених неприлика, вагиналних и трбушник, такође и под стресом, већ после две недеље се приметно осећала боље. На зрачење 20. октобра са њом је дошао и њен супруг и у великом одушевљењу рекао да је његова жена трудна. Доктор је саветовао да би било добро да се лечење осцилатором из предострожности настави током целе трудноће. У седмом месецу трудноће њено стање је било одлично, чак и изнад нормале. Идуће године, 20. јула у три ујутро, жена је на свет донела здраву бебу. Доктор који је радио на њеном оздрављењу Теслиним осцилатором, обишао је у болници и затекао је крајње опуштену, лепог изгледа а поред ње снажну и здраву бебу. У наредним месецима, беба се сасвим нормално развијала а доктор задужен за њу је био одушевљен да никада није видео тако здраву бебу, са тако јаким имунитетом и која дословно од ничег није боловала. Одушевљена научна јавност у Паризу је стално говорила о тој беби и међу њима је била позната као Дете таласа. Та беба је била девојчица и звала се Сигрид.

Енергије око нашег тела

Енергије око нашег тела

На жалост, други светски рат је приморао породицу са бебом да напусти Париз и избегне на југ. Мајка се писмом јавила доктору који је спасао таласима и рекла да су добро и да је беба изузетно напредна, много напреднија од друге деце, бистра и јако мирна. Сигрид није била једина беба рођена уз помоћ Теслиног осцилатора, три бебе су рођене уз помоћ тих таласа и заједничко им је било да су све имале плаве очи, златно жуту боју косе и изузетно напредна и здрава. Знајући за ово, доктору који је радио са осцилатором се обратили из комитета у Паризу који су бринули о наталитету и бринуло их је како да повећају исти. Поражавајуће је било у то време велика смртност међу новорођенчадима у француске. Представници комитета су рекли доктору да ће изаћи пред министарство здравља (и весеља) са предлогом да се у градској сали постави Теслин осцилатор и да сви парови који желе да имају децу, бар месец или два дођу на зрачење осцилатором а да се зрачење настави на трудници током целе трудноће. Тим начином би се добила моћна нација, чак су ту децу посматрали тада и као нову врсту. Али рат који је наишао је обрисао све ово, касније су сви уређаји уништени (примерак из ове приче је преживео, ене га у Паризу, власник зрачи своји кучићи…) а људи расељени а неки и побијени.

Када сам прошле године 1. јула написао и објавио ово на једној дрљавој мрежи, написао сам и ово: Ако све биде како треба, мош се деси да се идуће године у Србију роди прва така беба а уследиће многе после… није у Србији али недавно је и рођено прво славјанско дете таласа. И биће их још. Као што горе стоји, изузетног здравља…

Срећко Брадић

Поновљен текст од 20. августа 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *