Велесова књига

 Некако све кренуло наопако од кад она двојица што умислили да су нам подарили писменост, обиђоше наше земље. Ћирило и Методије. И од тад почиње лагано сурвавање, борбе међу браћом али и до једног од најкрвавијих догађаја где су Славјани који су примили хришћанство поубијали све старе вере, Родоверне или изворно Православне. И није се стало само на том, већ су уништени сви предмети и сва писана дела и тиме уништено једно огромно богатство, чију величину можемо само да претпоставимо.

Велесова књига

Велесова књига

Срећом, наши народи живе на огромном пространству па није баш све било уништено, нешто старих списа је сачувано и они доносе за наше појмове запрепашћујуће податке. И ти подаци упућују да су наши стари владали неким невероватним подацима, које је тек савремена наука успела да досегне. Ти стари списи дају како описе дешавања, како технологија али тако и будуће догађаје и њихова предвиђања су невероватно тачна. Истраживачи миц по миц успевају да одгонентну те старе списе, писане на нашем прото језику.

Велесова књига

Велесова књига

Поменух горе православље. Цркве у православљу врло често имају геометрију где је у средини једна вечика купола и око ње четири мање. Одакле то? Само мало уназад и види се да су стубови Сварогу били исти такви, један главни стуб и на њему четири лица, на четири стране света. А то опет, упућујући на старе списе је ништа друго него летелица којим је исти Бог летео, који је имао централну капсулу и око њега четири бустер мотора. Опис је јасан у старим списима а нешто слично је и описао и пророк Језекиељ. И није само летелица описана већ и нешто што је у поптуности ракетно оружје велике разорне моћи. дакле наши преци су бли све само не заостали. На крају крајева, ја лично нисам ни мислио да су пирамиде старе тридесет до четрдесет хиљада година саградадили неки ванземаљци. Само истраживање на тему описа летелица је урађено још у времену СССР и они су сами били затечени сазнањима.

Осим описа летећих бродова, ту су и описи и летећих градова. Перун је био један од корисника тих летећих направа а Дажбог је јездио небом у летећим колима упрегнута у четири ватрена коња а летелица му имаше златна крила и огњени штит. Уз опрему се помиње и цев помоћу које је могло да се види на велику удаљеност. Сличне описе дају и неки други народи у својим предањима. Некадашњи Египат је образован пре неких 13000 година након велике катастрофе а њу су створили бели Богови.

Велесова књига

Велесова књига

Много хиљада година пре него се појавио Исус Христ, његов долазак су најавили видовљаци и назвали га великим учитељом и спасиоцем. Али по тим списима, свако раздобље, које по њима има 2145 година (и то је у ствари дато по духовним мерилима, никаквим физичким), међу људе са јавља велики спасиоц и учитељ. У описе будућих догађаја су и описи великог крвопролића и револуције у Русији. Ту указјз на важне промене на сваких 12 година- 1917 грађански рат у Русији, 1929 пад берзе, 1941 улазак СССР у други светски рат, 1953 смрт Стаљина… најавили су и атомско оружје од тих важнијих ствари данашњице, летелице које ће превозити на велике удаљености као и разговоре на великим одстојањима. Њихови текстови и предвиђаља задиру у све области живота људи.

Велесова књига

Велесова књига

Велесова књига је једна од тих извора података. Календар који је кориштен ( и нама је познат), сматра се на неки начин и временском машином. Распон свих дешавања су стари видовњаци називали Велесов круг и то је било раздобље од 25750 година. То је био сложен систем заснован на математици и астрономији. Тако да су сва та предвиђања ишла на највише 25750 година.

Велесова књига

Велесова књига

Постање света је наравно део старих списа и оно је прилично другачије него предања о постању других народа. Код њих је свет настао великом разорном експлозијом, иза чега су се образовале звезде и планете, на нашој планети се појавила прво вода а затим се издигли континенти и појавио живи свет. Око Јарила (Сунце) су се окретале 27 мање или веће планете. Наша планета се звала Мидгард Земља. Око нас су била три природна сателита, Лејла, Месец и Фата. На једном од њих су насељени житељи планете Геја, која је уништена 153 хиљаде године уназад. Научна је чињеница да између Марса и Јупитера постоји астероидни појас који иде око Сунца и чија маса одговара маси планете али тек из старих славјанских списа сазнајемо њено име и да њени потомци живе међу нама.

Велесова књига

Велесова књига

Описују се и разне катастрофе а међу њима и наке огромне. Пре 1300 година се распао и срушио на земљу њен сателит Фата. По древним списима, на сателиту Лејла је било доста мора и воде, мора су била слана али се Лејла срушила на Земљу пре 7600 година стварајући велику катастрофу али и мењајући саланитет мора. Усред тих катастрфи, ниво светских мора је нагло порастао за 120 до 140 метара. Научна је чињеница да је на дну Медитерана и Црног мора (али и у многим другима подморјима), нађен велики број потопљених градова. Силина удара је изазвала и земљотресе као и вулканске ерупције. У једној научној књизи из 1976. године је дата и мапа подморја. Занимљиво је да је након једног од тих потопа једно од наших царстава било спашено а њу је водила царица Ева. Она је након катастрофе изабрала нову престоницу и град је добио назив Киева (Ки Ева, као Ева). То је данашњи Киев али је занимљиво у називу кориштене КИ, то данас користе готово искључиво сељаци из околине Крушевца (па и ми Крушевљани) а један аутор је пре неки годину објавио и књигу са више хиљада примера где се користи реч КИ. Дакле… Крушевљани директни потомци древних цивилизација? Узгред речено, у светом писму прва жена је Ева?

Везано за ту другу катастрофу је један древни видовњак по имену Спас, који је најавио ту катастрофу и људи су се склонили и преживели. Осим познавања нашег система, напи стари су такође тврдили да смо ми потомци далеких предака који су у пуно давној прошлости дошли са других планета. Таква предања постоје и у многим другим народима а често се као планета порекла помиње Сиријус 2. Стари списи тврде да је наша планета у прошломе била нека врста станице где су долазили са других планета и да су ту била сачувана знања других цивилизација, дакле били смо врста библиотеке. Та улога тачке размене знања и робе, је нестала након свих тих катастрофа које су нам се десиле. Верује се да је та космичка библиотека сачувања али како јој приступити?

Велесова књига

Велесова књига

Древни списи кажу да су Богови најавили ноћ Сварога и да је раздобље у којем ми живимо доба мрака и технологије и ако је веровати, ми смо близу краја тог раздобља. Следи нам јутро Сварога и све ће се изменити из корена. И све је то усклађено са кругом Велеса и ером Велеса, која траје 2145 година. Дан Сварога је раздобља процвата људске душе, време доброте, стваралаштва и мира. По древним списима, ми се налазимо у раздобља тешких испита за наше душе. Укупно гледајући, то је само један од многих циклуса, нит је прва, нит последња ноћ Сварога. Занимљиво је да су древни видовњаци превидели долазах хришћанства и сопствено уништење али и скривање свих старих знања. Група видовњака је нестала давно у пламену (по списима ушли у пламен) и најавили су се да ће се појавити на крају ноћи Сварога и да ће вратити родну веру, родно наслеђе и наша стара знања и да нам иза тога предстоје хиљаде година благостања.

Срећко Брадић

Поновљен текст од 20. децембра 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *