Љуљајућа колевка

Љуљајућа колевка је на неки начин технологија итекако неопходна да се беба која је дошла из течног левитирајућег окружења, прилагодила се условима на земљи и гравитацији. У давној прошлости су је користили многи народи а од педесетих година прошлог века, се лагано потискује и нестаје из употребе. Осамдесетих година прошлог века су у СССР спровели испитивање (под вођством Н. Ф. Казачкова) и дошли до података да бебе у љуљајућој колевци боље напредују како физички а тако и ментално, и да је беба много мирнија. Такође у љуљајућој колевци се усклађују сви природни ритмови и вибрације. Језиком научника, љуљајућа колевка чини да се вектор гравитације преобразује у резонантно таласни гравитациони животворни ритам.

Љуљајућа колевка

Љуљајућа колевка

Бебе у љуљајућој колевци дуже и боље спавају, много мање плачу, боље се хране. Бржи им је био развитак, препознавање и праћење објеката, учење речи и ходање. Мање су испољвали страх и покрети су им били бољи. Одрастање у љуљајућој колевци се и касније испољавало, та деца су брже учила да читају и пишу. Такође су испољавале и леп рукопис али и склоност ка музици и цртању. У још каснијем развоју та деца су испољавала неуро психичку отпорност према стресу.

Избацивање љуљајуће колевке из употребе је узроковало да као одрасле особе буду склонији ка кардиоваскуларним, респираторним, пробавним и другим болестима.

Мајке које одгајају бебе у љуљајућим колевкама, кажу да тих првих неколико месеци и нису осетили да имају бебу, имали су времена и за друге ствари, а у исто време беба је била срећна и задовољна и добро напредовала. Мана ове колевке је ограничена употребљивост тако да се може користити док дете не прохода, тада може да се користи али да се на њу постави нека мрежа или завеса да дете не би испало. Релативно малих димензија, могуће ју је користити и за путовање, као преносива колевка. Урађена од природних материјала, заштићено лаком на воденој основи, ова колевка је савршена за ваше дете.

Поновљен текст од 11. марта 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *