Руски одговор на план ”Далс”

Брак као највиша вредност друштва

Брак као највиша вредност друштва

„Патриоте плашe једни друге са подмуклим плановима непријатеља, уместо да одговорe на њихове планове развију и реализују своје: своје планове, своју доктрину и своју стратегију за победу. Довољно смо се бавили самоодбраном, наступило је време за офанзиву… Доћи ће време, да и овај криминални режим издајника и пљачкаша буде срушен. У Русији ће бити обновљена рускa националнa власт. И ми ћемо искористити све наше финансијске, материјалне и информационe ресурсe за образовање и обуку људи.

Традиционална здрава храна

Традиционална здрава храна

Успоставићемо ред и закон и постепено ћемо обновити праве моралне вредности на којима су наши преци стекли велику славу и моћ.

Хармонија и срећа породице

Хармонија и срећа породице

Ми ћемо подржати и дати простор за креативност носиоцима националног Духа, који је сачуван у најтежим и најсуровијим годинама и кога смо сада дужни предати нашим новим нараштајима. Постепено ћемо пред очима целога света, открити величанствену слику препорода народа Русије, првенствено руског народа и тиме ставити тачку на дефинитивно и неопозиво буђење националне свести.

Народна радиност

Народна радиност

Уметничка дела и књижевност стећи ће друштвени значај: уметнике и писце окренути лицем ка студијама и оним процесима који задиру у дубину и срж националног бића. Књижевност, позориште, филм – све ће бити у служби, осликавања и прослављању осећајa моралности и људског достојанства. Ми ћемо се трудити да у свему подржимо подизање кредибилитета оних уметника, који би својим делима доприносили прослављању позитивних хероја наше Отаџбине, који би били светли узори у служби општог добра, као такође, чедности и верности.

Народна ношња са мотивима који имају дубоки смисао

Народна ношња са мотивима који имају дубоки смисао

Морал ће постати главни критеријум уметности.

Администрација државе ће постати ствар читавог народa, тамо ће бити изабрани и бити постављени најбољи од најбољих представника нашег народа и то ће тада бити наша стварна народна елита. Ми ћемо активно и континуирано подржавати оне који су спремни да искрено и часно служe свом народу. Мито и корупција, бирократија и црвена трака, постаће реликт прошлости, а њихови представници биће означени као отпадници друштва достојни презира.

Верност и оданост

Верност и оданост

Поштење и принципијелност, истина и правда, трезвеност и здрав живот, пријатељство и сарадња међу људима, поштовање националних обележја свих аутохтоних народа Русије, посебно руског народa – све ове и друге моралне вредности биће потврђене од стране практичног јавног живота, преносећи се с колена на колено, из генерације у генерацију. И тек неколико, врло мало њих, усудиће се наставити даљи покушај паразитизмa на другима, увлачити у међусобни сукоб људе и као и целе народе, ширећи лаж и мржњу, али ми ћемо их доследно идентификовати, приводити правди, као и суду јавности постепено их означити као талог друштва. Све ће бити усмеренo на очувању националнo моралних корена.

Оданост историјском наслеђу

Оданост историјском наслеђу

Ми ћемо утврђивати пут будућим генерацијама. Заузимаћемо се за људе још од њиховог детињства и тинејџерских година, имајући у виду да су млади људи – будућност Русије. Ми ћемо створити услове за њихов духовни, интелектуални и физички развој, формирању у њима осећања, да буду прави домаћини у својој земљи, достојни наследници својих славних предака. Васпитаћемо их да имају осећај националног поноса, части, несебичнe љубави према свом народу и уважавање за друге братскe народe.

Жене као из снова

Жене као из снова

Ето тако ћемо ми то урадити! Ми ћемо обновити нашу Отаџбину – Русију! Наш разлог је Исправан! Победа ће бити наша!”.

O руској уметности, култури и њеним духовним висинама, довољно је на крају рећи, то јест поновити тврдњу Борисa Асафјева:

„Ако би се из светског сликарства уклонило руско сликарство – свет би потамнео.Ако би се из светске музике уклонила руска музика – свет би оглувео.Ако би се из светске књижевности уклонила руска књижевност – свет би занемео“.

Поновљен текст од 7. новембра 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *