Писмо Стаљина

Данас смо сведоци једном ужасавајућем односу у школама према учитљима и степен изопачености понекад поприма ужасавајуће облике. Можда би било занимљиво да се вратимо мало назад у историју и како је то решио Јосиф Висарионович Стаљин са својим сином Василијем. Он је наиме попустио јако у школи и понашао се прилично размажено и чак је дошло и до сукоба са директором школе. Тада се Стаљин писменим путем обратио школи а писмо је доле у свом изворном облику:

Позната фотографија Стаљина који пише за радним столом, можда не пише баш ово писмо које се овде помиње али је бар подлога за причу

Позната фотографија Стаљина који пише за радним столом, можда не пише баш ово писмо које се овде помиње али је бар подлога за причу

Преподавателю т. МАРТЫШИНУ.

Ваше письмо о художествах Василия Сталина получил. Спасибо за письмо.
Отвечаю с большим опозданием ввиду перегруженности работой. Прошу извинения.
Василий – избалованный юноша средних способностей, дика- ренок (тип скифа!), не всегда правдив, любит шантажировать слабеньких “руководителей”, нередко нахал, со слабой, или – вернее – неорганизованной волей.
Его избаловали всякие “кумы” и “кумушки”, то и дело подчеркивающие, что он “сын Сталина”.
Я рад, что в Вашем лице нашелся хоть один уважающий себя преподаватель, которнй поступает с Василием, как со всеми, и требует от нахала подчинения общему режиму в школе. Василия портят директора, вроде упомянутого Вами, люди-тряпки, которым не место в школе, и если наглец-Василий не успел еще погубить себя, то это потому, что существуют в нашей стране кое-какие преподаватели, которые не дают спуску капризному барчуку.
Мой совет: требовать по строже от Василия и не бояться фальшивых, шантажистских угроз капризника на счет “самоубийства”. Будете иметь в этом мою поддержку.
К сожалению, сам я не имею возможности возиться с Василием. Но обещаю время от времени брать его за шиворот.
Привет!
И. СТАЛИН
8.У1.38 г.

Чувени писмо које је Стаљин упутио школи у вези понашања свог сина

Чувени писмо које је Стаљин упутио школи у вези понашања свог сина

Надам се да сте разумели али и ако нисте, ту су преводиоци на интернету који ту могу доста помоћи. У кратким цртама, Стаљин је нагласио да је његов син производ васпитања разних куми и да су га подизали као “сина Стаљина”, да је Василиј портрет диктатора, и да се доста каприциозно понаша. Сам Стаљин је нагласио да сам не зна како да се избори са својим сином и препоручио је школи да се према њему односе веома строго. Мислим да се тај историјски наук може лако применити и данас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *