Резонантне цркве

Овај текст је у ствари текст из 2019., само сам га сад мало дорадио. Настао је кад сам тада већ неку годину гледао како руше и пале цркве по Европи. Најзанимљивије је кад видим да су разваљене, онда се види унутрашња грађа. И у ствари нема шта да се види, као и свака друга грађевина, само што је у облику цркве. Огромна разлика од цркава грађених код нас у давно доба и тих Европских. Народ је веровао у исцелитељску моћ неких од њих а постоје и многа предања и сведочења о томе. Тајна је у резонантној конструкцији цркава а мени је најбољи пример било која црква моравског стила јер у себи садрже слојеве различитих материјала а то је опет битно за фреквентни опсег цркве.

Беловодски камен својим својствима и шарама такође утичу на здраву конструкцију цркви и распон лековитих резонанси

Беловодски камен својим својствима и шарама такође утичу на здраву конструкцију цркви и распон лековитих резонанси

Мерења коју су обавили стручњаци у разним црквама, правилно изграђеним, показала је да имају једну заједничку ствар- фреквенцију од 110 херца. Један од познатијих је испитивање које је урадио Princeton Engineering Abnormalities Research тада ратне 1944. године на неким сакраним местима у Британији и ту је распон фреквенција измерена у распону од 95-120 Херца. Затим су слична испитивња урадили на Малти на храмовима старим око 5000 година и нашли фреквенцију тих места исто 110 до 111 херца, а иста фреквенција од 110 Херца је нађена у древном Мајанском храму Кукуљкан.

Срушена црква негде у Русији, показује битне делове конструкције која је чини резонантном

Срушена црква негде у Русији, показује битне делове конструкције која је чини резонантном

За рад организма као и мозга, та се фрквенција показала веома важном, истраживања су показала да помаже стварању бета ендорфина (важног састојка у борби против рецимо мултиплекс склерозе). Такође та фреквенција појачава рад мозга, појачава се емоцијална сфера, интуиција, појачава се друштвена веза са људима, јача се стваралачка сила, подстиче се стварање хормона раста који пак утиче на подмлађивање организма. Ако видите лица наших монаха који живот проводе по црквама и манастирима, приметићете сигурно блажена лица, готово без бора, бистре погледе и веома јасно у дубоко смисаони садржај у њиховом говору.

Године 1893, Никола Тесла је био у Француској и сусрео се са двојицом истраживача, Д’Арсоновалом и Удином. Тада им је пренео запажања и упутства из својих истраживања и урађен је по томе уређај који је имао изузетна својства лечења. И тај уређај је имао фреквенцију од 110 Херца. Како се још тада водећи индустријски свет окренуо против Тесле, тај калем унутар уређаја, је дуго био називан Удинов калем а у ствари је ништа друго него Теслин калем. И поред надмоћних својстава, ФДА је забранила тај уређај 1951. а 1952. наложила уништење свих примерака. Ко је тад отворио апотеку, данас је вероватно богат човек.

 

Много тога је било важно у градњи цркава и то су наши древни Славјани знали. Један од материјала куполе је био злато. Али само ту, разбацивањем златом у неким данашњим црквама је по мени против морала и укуса. Имао сам срећу да сам слушао осамдесетих година излагање једног нашег магистра историје, који је имао срећу да истражује у турским архивима. Тада су ти архиви били забрањени за Бугаре, Грке и нас Србе. Он је магистрирао на теми Косовске битке и донео је на свет много потпуно нових података. Између осталог је у архиви нашао писмо хрватске властеле (???) који су Турцима рекли како је Србија богата земља, да су куполе цркава прекривене златом и да је вреди због тога напасти. Касније се десило шта се десило и међу првим метама после освајања су биле цркве са којих је скинута златна оплата. Касније је замењена другим металом.

Црква је способна да угуши било какво спољне електромагненто зрачење али и да га преобрази у друго, корисно

Црква је способна да угуши било какво спољне електромагненто зрачење али и да га преобрази у друго, корисно

То није био једини извор да су наше цркве биле покривене златом а његова намена највероватније није била само украсна већ и провођење енергије, злато је у техничком смислу одличан проводник, његова изглед је тек трећеразредна ствар. Мешање материјала и ту долази до изражаја, оно иде као спољна облога, испод иде гвоздена конструкција, која се продужује и наставља унутар конструкције цркве, заједно са материјалом цркве, чини једну веома моћни генератор енергије. Испод цркве такође постоји конструкција која је важна за тог енергија али се о томе доста мало зна. Сребро је такође метал који се користио али на елементима унутар цркве. У средњем веку се сребро користило и као материјал прибора за јело јер је наводно имало добар учинак у борби против бактерија, ал то је већ друга прича.

Све касније изграђене цркве су потпуно одступиле од тих свих златних правила градње, грађевински су једноставно зграде, без енергетских својстава или пак много мањих него она много старија здања. Наше најстарије цркве су биле од дрвета са пирамидалним кровом и врло мало цркви тог типа има данас сачувано, углавном Русија и Украина. Оно што је битно рећи да ефект облика такође има јак утицај на много тога, како на тело а тако и на душу. Наш најстарији крст је равнокраки а не овај данашњи са продуженим доњим делом. Тај тип крста има невероватна енергетска својства што је показано и испитивањима у посебним лабораторијама. Недвосмислено је да су наше цркве биле природни резонатори.

Шема једне цркве у Украини која показује све делове грађе али и подземни непознати део и све то заједно ради у једном снажом току енергија

Шема једне цркве у Украини која показује све делове грађе али и подземни непознати део и све то заједно ради у једном снажом току енергија

Мени је све ово укупно занимљиво јер су све то сазнања које ја намеравам да применим у градњи биорезонантних кућа, које би саме по себи биле и лековите али и поспешивале развој и каквоћу свих који ту живе. Јер кућа је део нечег што се зове геобиологија и мора бити усклађено са природом и нама. А искуства из прошлости су ту и све то доказују.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *