Живот је леп

Има сигурно једна деценија како је објављена једна студија рађена у Француској а где је утврђено да је породица добила трећег члана- посао. Људи су долазили кући али не у своје породично гнездо већ су ту преносили цео отисак посла на коме су провели време. На жалост на онај најгори начин, сва лоша искуства и дешаања су се одразила и на живот породице. Људи су лагано почели да губе везу са животом и постали просто додељени свом послу, свом газди, свом предузећу. А то је било неку деценију раније, сада је ситуација још гора по свим ставкама. Како се изборити са тим и вратити живот у своје руке а у исто време не запоставити посао, јер од нечег мора да се живи?

Једноставне и прелепе корице књиге

Једноставне и прелепе корице књиге

Кажу да се јунаци рађају у тешким временима и буду светионик изгубљеним душама које вапе за спасењем. Ја дословно тако могу да опишем књигу из едиције “Живот је леп”, ауторке Снежане Ивановић. Књига је предивна, приступом и дубинском спознајом надмашује било шта што сам до сада видео, поготово од западних аутора. Нисам се никада нешто посебно бавио разним гурууима који нам доносе спас, из простог разлога јер су убитачно досадни и начелно бескорисни. Код Снежане то није случај, од самог почетка иде право у средиште ствари, објашњава тачно шта треба и како треба, речником привлачним, занимљивим и саветима мудрим. Наслов књиге је “Како до посла” а што јасно указује намену књиге.

Имам једног лика, држи Центар за Славјанску културу, у месту Полтава у Украини. Он који има у прсту цело наслеђе наше духовности и обичаја и живота нашег, не би боље написао књигу ове врсте. Снежана дословно дала водич како бити витез! Не овако како га данас описују, већ онај наш древни, јер је он наша творевина, не западна. Витез некад је био први домаћин, радио је свој посао у пољу, башти, водио рачуна о жени, проводио време са децом а додатно радио на ратничким вештинама и образовању. Био је оличење части, сигурности, снаге и духа. Снежанина књига гради такву личност. Мене изненађује како је из ауторке Снежане Ивановић избила та древна мудрост, изгледа ми да је покојни Др. Гарјаев био у праву када је написао да су у нашим генима записани сви подаци наших предака. Начин како води књигу је изузетан, вођен меком силом, као да имаш поред себе анђела чувара са којим пијуцкаш пиво и лагано планирате шта и како. Ја сам раније наилазио на те западне тупоглавце кои нешто баљезгају на тему бизмиса, не могу ни воду да носе нашој Снежани.

Графички просто али упечатљиво

Графички просто али упечатљиво

Суштина књиге је- како бити срећан, задовољан, уоквирен и усклађен. Књига наравно почиње уводним делом, где се дају основни подаци о себи, особама које су јој помогле, мишљење о књизи, као и то шта читаоце очекује у овој књизи. Поглавља књиге су следећа:

Рецензије, Посвета, Хвала, Увод, Шта вас очекује, Извори, Како почети, Вежбе- искорените лоше навике, Вежба- како да знате да ли нешто заиста желите, Идеалан дан, Немам ти ја време за депресију, Вежба- замислите свој идеалан дан, Упослите се, На корак од успеха за само 21 дан, Зашто баш 21 дан, Који си Ваши циљеви- жеље, Постављање циља: “Наћи посао” и кораци ка остварењу, Вежба- када би сте добили огромно богатство, Најтраженији најтежи и најлакши посао, Скоро невероватне приче о упорности и истрајности, Вежба- одаберите три занимања, Страхови, Упознајте себе, Вежба- проверите у чему сте изузетни, Представљање, Изградите своју личност, Самопоуздање, Многи су испели иако неко није веровао у њих, Како стећи самопоуздање, Увак дајте све од себе, Лет колибрија, Немојте кукати, Подршка, За неуспех је способан свако али шта ако успете?, Колумбово јаје, Како одабрати послодавца, Писање CV-a, Мотивационо писмо, Тражење посла.

Садржај као и начин излагања у књизи недвосмислено упућује да је ауторка прошла кроз животно сито и решето, да зна шта је успон и пад али и да зна како да у свим ситуацијама држите главу горе. Књига вас учи да и ви можете тако. Није то књига типа “започните бизмис са почетних милијарду долара”, ова је књига која креће од вас као највећим капиталом. Која вас учи како ви да створите. Знате како је Оназис стекао своје прво богатство? Он је радио као радник у телефонској централи, то је било време када су се разговори још увек ручно преспајали. И једном приликом чује разговор двојице пословних људи и сазна како ће САД ући у рат и како ће много скочити цена пасуља. Оназис сав свој иметак уложи у пасуљ и обогати се преко ноћи. Али то је случај једна у милион и то вас ова књига не учи. Не учи вас ни како да нађете ћуп са златом, ако то хоћете набавите детектор метала па ајте у претрагу простора, али вас књига учи да је прави животни ћуп злата баш у вама и вашим најближим. Немогуће је издвоји посебно неки део књиге јер су сви добри али мени су запали за очи разни врли примери из живота као и веома мудро употребљени цитати. Занимљиво је да је књига некако модуларно урађена, можете да кренете да читате од било ког поглавља и да добијете неки користан наук, али наравно да је најбоље да је лагано прочитате од самог почетка.

Све што је важно налази се ту у овој књизи

Све што је важно налази се ту у овој књизи

У техничком и графичком смислу књига је црно бела (корице у боји) са у себи јако лепо графиком у виду разних цртежа и вињета, која некако нас подсећају на стара добра времена. Кориштено писмо је наше Азбучно са вешто изабраном типографијом које не умара приликом читања, тако да ако хоћете да читате ову књигу да би сте увече лакше заспали, ово није књига за вас, јер ће уз диван садржај, држати вас будне целу ноћ. Књига има 250 страна у прелепом Б формату а код књиге је ISBN 978-86-919097-0-3.

Велико ми је задовољство да је ова величанствена књига дело наше особе, једне дивне породичне Крагујевчанке и заслужује вашу пуну пажњу! Лично се захваљујем ауторки на примерку књиге а Ваш примерак вас чека овде kakodoposla@emcentar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *