Ткање травама

Прелепо травнато ткање украс и радост сваком дому

Прелепо травнато ткање украс и радост сваком дому

Травната ткања или гоблени нису тек неки украси, свака нит и влакно ткања је прожета својом природном силом, лепотом, лековитошћу. И та благотворна трава уплетена у ткање са душом мајтора који је урадио то, може напунити дом блаотворним здрављем и атмосфером. Биљке структурирају околно енргоинформационо поље, чиме утиче не само на физичко стање простора, него и на душевно и енергетско стање особа ту.

Нежне женске руке претварају траве у чаролију

Нежне женске руке претварају траве у чаролију

🌿Ткање травама је изузетан извор надахнућа, доброг расположења, нових видика и открића🌿🌱🌾 Ми сви знамо да се траве скупљају током раздобља лепог времена од пролећа до јесени а ради њихових лековитих својстава, али су корисне и као ткање. Ради најбољег учинка треба знати следеће:

☘️када је најбоље која трава скупља;
☘️користити је целу или само делове;
☘️користити је сирову или сушену.

Важно је да уплетено биље сачува свој изглед, мирис и остала корисна својства и то током целе године док се следеће сезоне не замене новим.

Људи на зидовима држе разне уметничке слике, често и сумљиве каквоће а могли би уместо многих од њих да имају травнато ткање

Људи на зидовима држе разне уметничке слике, често и сумљиве каквоће а могли би уместо многих од њих да имају травнато ткање

Тих трава има свугде око нас или у близини али најлепше је да их беремео у некој чистој природи. Тако чиста и лепа ткања ће нас преко године радовати како својим изгледом али тако и милим лаганим мирисом које трава лагано испушта током године. Тај мирис може да се појача благим прскањем водом. Кад дођу хладни дани тада ће нас подсећати на лето и радоваћемо се поновним сусретом са истим али нам давати и свежину и здравље. Та ткања могу нам бити извор сећања и лепих осећања ако смо и скушљали у неке одређене дане или током путовања, то ће бити мелем за нашу душу.

 

Израда тих ткања, треба нам ништа друго него стари добри разбој који ми сами можемо да урадимо. Састоји се од канапа кроз које уплићемо траве и на крају све то повежемо неким сувим гранама и то тако чврсто стоји. Какав ће садржај бити то пак зависи од жеља ткача, сопствене вештине али и биљака на располагању у том тренутку. Уживајте у лепом времену које нам је дошло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *