Марксизам

Творац научног социјализма Карл Маркс (1818-1883) је у студентским данима припадао тајној секти сатаниста, која је у то време била у великој моди, па је чак и значајан број британске елите припадао сатанистичким круговима.

Маркс и његово најпознатије дело Капитал

Маркс и његово најпознатије дело Капитал

Под утицајем тих идеја написао је неколико песама и мало познату драму “Оуланем” у којој описује уништење света- “уништити да не остане никаквг трага”. Његова поема “Играч” читана је на почетку ритуала сатанистичког реда.

Током студија Маркс је еволуирао у својим схватањима, и како каже у једној својој каснијој песми: “открио сам најдубље мисли медитирањем”. Трагови сатанистичког култа могу се запазити и у његовим каснијим радовима. Савременик и добар познаваоц Марсковог дела, италијански мислилац и политичар Ђузепе Манцини ( 1805-1872) описао је Маркса као “деструктивни дух” и додао: “његово срце испуњено је пре мржњом него љубављу према човеку”.

Није без значаја ни околност да је Марскова ћерка Елеонора била удата за познатог активисту сатаниста, Едварда Евелинга и да су заједно извршили самоубиство. Друга његова ћерка, Лаура, такође је извршила самоубиство, док је њен муж, социјалиста Пол Лафарг, спасен. Тамна страна Марксовог живота и његови породични односи вешто су прикривани а његови текстови пред штампање су чишћењи од шокантних детаља. Познати француски књижевник Алберт Ками је приметио да би се, када би се сва његова дела у оригиналу објавила, пред светом појавио један нови Маркс.

Цео марксизам се може свести у једној реченици- мрзи сваког ко је бољи од тебе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *