Симболика вране

Врана је чаробна двер у царство духова, приступ озарењу и схватању а недоступним рационалном уму. Његова магија нам допушта да ценимо тајне живота и сабирати знатижељу ка неостваривом. Прибијајући се мудрости и вођству вране ми улазимо у свет радости открића, како унутрашњег а тако и спољнег. Врана је симбол магије и тајни. Његова веза са неизвесним и способност прилагођења променама чине је моћним духовним бићем и тотемом за те који жуде ка трансформацији. Врана је такође симбол трајног интелекта високих перспектива и неустрашиве храбрости. Прича о врани није прича о Сунцу и дуги, познат је по особинама прозорљивости и брзине и има чувење брзог. Као симбол превара, повезује се са тамном страном карактера. Особе којима је врана тотем имају особоне: воле усамљеност, љубав ка тишини, не говоре много, неустрашивост, повећана радиност, осећај за опасност. Људи таквима верују.

Врана

Симболика вране

Врана— очаравајуће биће, које је вековима привлачило машту људи по свету. Птица са много симболичних значења, добрих и лоших.

Добра духовна симболика вране:

Интеллект
Висока перспектива
Неустрашивост, смелост
Мекоћа, прилагодљивост
Магија и тајна стварања
Алхенија личног преображаја
Судбина

Лоша симболика вране:

Склоност ка обманама
Манипулација и трикови
Репутација лошег предзнака
Навике шљама и преваранта
Веза са црном магијом и вештичарењем

Врана, духовно биће и симбол магије

Вране су обично повезане са магијом и способношћу да управљају својом спољашношћу. Биће кога можемо наћи по целом свету и на тај начин показује да је магија свеприсутна. У сусрету са враном, усмерите се на његово биће и показаће вам како да користите магијску моћ коју он има. Био је омиљен код врачева, вештица, вукодлака. Због своје духовне блискости ка тајнама живота, виђен је у многим традицијама шамана/врачева, који су желели да овладају силом управљања законима и нашим материјалним светом.

Симболика вране и тајни живота

Вране су црне боје која се пресијава плавичасто. Та боја симболизује почетак Стварања, ништавило и уопштено то што још није уобличено. Способна је да се креће просторима илузије и дуализмима правилног и неправилног, унутрашњег и спољнег. Невероватна бића која носе енергију животних тајни и снагу дубоких унутрашњих промена.

Тотем вране и сила проницљивости

Познато је да вране праве своја гнезда високо на дрвећу. Они тако имају одличан поглед и увид на њихово окружење. То им носи симболику оних који виде на ствари са више тачке. Она такође смотри на уљезе и ловце. Звук који врана испушта је груб и силан, а упозорава чланове свог клана на даљину.

Врана као духовно, неустрашиво и уверено биће

Често се виде сцене где врана јури много већу птицу од себе и та особина је чини симболом и тотемом онима којим је потребна подршка и решење у безизлазним ситуацијама. Ако вас је врана изабрала за своју животну силу, ви сте подржани да развијете снагу воље и јаче говорите истину.
Сматра се да вране увек добију то што желе, неважно јел храна бачена поред пута или крађа и отимачина јаја друге птице. Та особина их чини симболом тежње ка обмањивању у манипулацији.

Врана у сновима

Иако се врана у сну сматра лошим знаком, весником туге, то је само неко од значења. Дубље тумачење показује да врана лети између светова живих и мртвих а њено појављивање у сновима може да носи вести о животу, смрти, променама. Вране су паметне па врана у сну може значити знаком ваше мудрости и интуицији и да јој требате веровати. Јавља се и симболом трансформације и промене и то могу бити разне врсте, нова кућа, посао, партнер.

Наравоученије

Врана је много мила кока која носи моћни духовни наук. Као симбол интелекта и прилагољивости, он нам помаже да премостимо животне тешкоће са елеганцијом и на висини. Прихватање мудрости вране може помоћи у развију личне интуиције и снаге. Веза вране са тајнама стварања такође може да вас поведе на траг нових идеја и мудрости и развити осећај за чудесност и знатижељу ван граница очигледног. Спрема нас да видимо свет из другог угла и открива нам магију и тајну која је скривена у нама. Тотем је наш анђео чувар и некима је врана баш тај и остаје верно уз нас од рођења до смрти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *