Руска храна будућности

Предивна храна на изложби у Сочију

Предивна храна на изложби у Сочију

Једна ствар ми је запала за око читајући објаве по разним рускојезичним платформама- “шта Шваб смисли, то Путин спроведе”. Људи који живе тамо на својој кожи најбоље знају а необорива је чињеница да је Русија прва на тржиште избацила вакцине против ковида и увела строге мере укључујући и обавезну вакцинацију. Мени су заблуде о дивној храни из Русије разбијене још 2017. године када ми је једна високообразована особа из Русије објаснила да је Русија пуна ГМО хране. А онда сам дошао до чувеног документа N 839 из РФ од 23.09.2013. који одобрава употребу и гајење ГМО организама. И то креће са применом од 1. јула 2014. године. Ван тога, има много других притужби на сам квалитет хране, много опасних додатака у њој. Чак и мени омиљена наполитанка “Алемка” није остала поштеђена.

Колко ли кошта ова купа од инсеката? Јел слано или слатко? Ако је слатко и без аспартана, не узимам!!

Колко ли кошта ова купа од инсеката? Јел слано или слатко? Ако је слатко и без аспартана, не узимам!!

А онда неки шизоиди јавно говоре да ако победи запад да има да једемо инсекте? Јел тако? Ај да видимо како ће нас храна из Русије спасе од јеђење инсекти са запада. Да кренемо од оног знака жабе иза које наводно стоји фондација Бил Гејтса а у њој има тих инсектовских благодети. Како сами Руси тврде, производи са знаком жабе, а то је знак коју користи Rainforest Alliance, финансирани од Гејтс фондације, се већ увелико налазе у широкој продаји у Русији. За њих постоје тврдње да у њима има тих инсеката, односно да је један од састојака. А то је могуће јер су Руси и светска здраствена организација направили договор о даљој сарадњи. О томе постоји изјава званичника из Русије, Михаила Мурашка а након састанка са директором Тедросом Адханомом из међународне здраствене организације. Начелно је договор на тему међусобне сарадње у борби против инфекција али увек ту испод жита има много више. И то се не крије, Руске медијске куће су то пренеле, као на пример РИА новости.

Воду из Бајкала Русима продају Кинези

Воду из Бајкала Русима продају Кинези

Почетак тога је већ пролеће ове године када је у Русији пуштена производња 3Д штампаног меса и убрзо се појавило у једном ланцу брзе хране. Ту се није стало и производња хране од инсеката се убрзано шири у Русији и последња вест је да је завод “Сколково” из Москве креће са производњом брашна од инсеката. Тај произвођач је само огранак фирме “Ентопротеин” (“Энтопротеин”) из Новосибирска и намере су не само да покрију тржиште Русије већ и да извозе исту. Како је управник “Ентопротеина” Евгениј Демидов (Евгений Демидов) изјавио, технологија производња из инсеката коју они примењују, нема аналога у Русији. Дакле тиме и указује да у Русији има још таквих произвођача. Разне крцкајуће посластице, кексе, чоколаде, зачине и друго произведеног од инсеката је представљено ове године на међународном форуму иновационих технологија у Сочију, Innofood 2023. Посетиоци те изложбе су могли да пробају производе од инсеката. Инсекти за потребе те производње увозе из Кине. Представник “РосЕнерџија” (РосЭнерджи) је изјавио да постоје разве варијанте употребе инсеката у исхрани. Прошле године је то све најавио Денис Мантуров, да Русија подржава алтернативне изворе беланчевина. И то се управо дешава.

Један "жабљи" напитак

Један “жабљи” напитак

Уз то наравно иде уништавање домаће производње а пример тога је недавно уништавање сточног фонда и пример тога је место Боград у Русији. Људима којима је сточарство основа за живот, или боље речено преживљавање, наређено је да униште сву стоју а без икакве стварне основе. Наводно је стока заражена дерматитом, а који није опасан за људе. Уз то да не смеју да гаје стоку у наредних пет година. Село и околина 30 км около је стављена у карантин. Није то једино, таквих случајева намерног уништавања производње има много задњих неколико година у Русији.

Западни производ у Русији, наши дани.

Западни производ у Русији, наши дани.

Није то крај, услед увођења акциза на слатке напитке шећер у многим напитцима почињу да замењују ацесулфамом и аспартамом, за који се зна да је канцероген. Први у низу који је поделго овој замени су “Черноголовка”, “Мултон”, “PepsiCo” и “Очаково”. Осим тога у неким чајевима је већ замењен шећер канцерогеном варијантом.

Шта би ми без Нестквика...

Шта би ми без Нестквика…

Жао ми је што ово пишем. Требао сам да ћутим и да се пропагандистичке будале навуку на “здраво код Руса”, па нек кукају касније на последице. Знам ја одлично да ни са запада није боље и да народ нема никако решење од званичних извора. Недавно сам објавио податке о хитину и коју опасност за здравље а то је састојак тврдокрилаца. Ван тога, ја сам раније често виђао снимке и фотографије из Азије и Африке где људи глатко једу инсекте, како свеже а тако и припремљене и уживају у томе. Не знам колико су после тога преживели. Ја не бих ту храну у сваком случају.

Вкусно и точка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *