Демографија Русије

Верујем да нема особе у Србији која није чула реченицу “нас и Руса триста милиона” и она се користи по мало у шали а по мало и у збиљи, наглашавајући бројчану снагу. Нисам се посебно занимао за демографију Русије, па ни сад, док нисам налетео пре неку годину на дискусију на тему Екатерине Улитине (или Улитиној).

Да ли је ово лице будућег Руса, тамнопут и муслиман?

Да ли је ово лице будућег Руса, тамнопут и муслиман?

Екатерина Улитина је радила у аналитичком центру у Русији и она је анализом података на дан 1. јун 2010. године изјавила да Русија има нешто мање од деведесет милиона људи а тада се тврдило да Русија има 142 милиона људи. Њена изјава на Руском језику је доле:

Я работаю в центральном аналитическом центре России в отделе (загса). На 1 июня 2010 г. в России по документам числится живого населения 89 654 325 человека, а не 142 000 000, как заявлено в переписи населения. За 2009 год умерло 5 000 854 чел. В период с 01.01.2010 г. до 1 июня 2010 года умерло 4 678 856 чел. Каждый квартал правительство фиксирует наши отчёты, но реальные цифры обнародуют совсем другие. Не удивлюсь если следующая перепись покажет прирост населения. 60 % населения России среднего пенсионного возраста 67 лет. В течение 10-15 лет ожидается смертность около 40 000 000 человек

Екатерина је своје налазе објавила у часопису “За Русское дело” 8 (160) iz 2010 године. Због те своје изјаве она је избачена са посла. Неки заговорници режима воле да тврде како та особа и не постоји и стварно, ако се потражи по интернету, нигде се не може наћи. Додуше својевремено сам налетео да је уз избацивање са посла, добила и претњу да не сме више ништа да писне.

Један други Руски истраживач, историчар Андреј Фрусов је 2012. године изјавио да у стварности Русија има 90 милиона становника. Он тврди да су приликом рађења пописа, намерно бројке увећаване. Неки други прорачуни тврде да је Русија 2017. имала 84 милиона људи и то је рађено на основу производње и потрошње жита.

Једам од многих невеселих наслова из гласила у Русији

Једам од многих невеселих наслова из гласила у Русији

Изгледа да сам међу реткима 2022. године, када је почео општи Руски напад на Украину, рекао да је то највероватније и покушај да се Русија спаси демографске катастрофе. И после сам мало вршљао по интернету и нашао још пар аутора који тврде исто. По подацима из 2018. године, неких 140.000 Украинки годишње се уда за неког у Русији. И ти бракови су стабилни и начелно плодни. Почетак рата је је покренут покрет у Украини “не дај Русу”, и циљ тога је био да се Украинке више не удају за Русе и то је било толико делотворно да сам пратећи сајтове за брачна посредовања, видео да су Украике просто нестале. Имало је тврдњи да су Украинке нестале и са сајтова за “пословну пратњу” али о томе не знам ништа. Онда је у децембру прошле године од Руских званичника објављено да је пад рађања од чак 28%! Међутим ако се тај пад мало проучи, дође се до тога да су за саме Русе тај број још више поражавајући док се разни азијски народи итекако размножавају. Нашао сам тада објаву о некој који зову “чурка” (погрдан назив, молим да га не користите) и која је тада управо добила шесто дете. Ту је била лавина негодовања, укључујуи и те да док Руски мушкарци гину, “чурке” се размножавају по Русији. А било је и неких видеа, где муслиманке кажу како су оне лепе, миле, здраве, како оне пуно рађају и како будућност Русије припада њима…

⚡️ Мигранти из Азије по задњим истраживањима имају бар два пута више деце него Руси. Аутори тог истраживања су са института за демографска истраживања ФНИСЦ РАН и Киргиско Руско Словенског универзитета “Јељцин” из Бишчека. Они су почетком 2023. године, у распону фебруар март, спровели анкету међу мигрантима из Казахстана, Киргистана, Таџикистана и Узбекистана у Моксви а упоредо са њима су спровели истраживање и међу Русима у Москви.

Графикон популације у Русији

Графикон популације у Русији

Показало се да једно или двоје деце има 24% миграната и 22% Руса, по троје 9% миграната и негде око 3% Руса, док више од троје деце има 6% миграната и само 1% Руса. Свеукупно многодетних породица има 15% миграната и 4.4% Руса. У исто време пада број Руса у другим исламским бившим републикама СССР а у Москви, где су Руси чинили 95% становништва, данас их има мање од половине. Сами Руси због националног састава, свој главни град зову Москвабад. У осталим исламских земљама, горе поменутим, жене имају у просеку бар три детета и скоро да нема абортуса. Абортуси међу Русима узимају тежак данак, њих је годишње бар пола милиона а сматра се да 60% трудноћа заврши абортусом и још 10% беба се изгуби јер мајке због здраственог стања нису у стању да изнесу трудноћу.

Ако званичници упорно тврде да имају високу популацију, због чега онда толико увозе мигранте? На пример само од априла до јула прошле године, по руским подацима, тамо је дошло 3.12 милиона миграната. Такође ту покреће се изградња кампова где ће се доводити на хиљаде црнаца из Африке. Већ сад се траже лекари из Африке јер очигледно да ни њих нема у Русији. Изгледа да се остварју како претпоставке неких истраживача да ће у наредним деценијама Руси нестати као и намере хасида да Русе замени азијско исламско становништво. Доле вам је снимак молитве муслимана у Москви.

 

Подаци од пре недељу дана показују да у Самарској области у Русији бележи најмањи броја рађања икада у својој историји. За претходно раздобље на све је дошло 24.179 деце што је 3.2% мање него у 2022. години. Пре тога минимално рађање је забележено у 1999. години, када се родило 24.689 деце. Број умрлих у 2023. години је био 42.232 особа и сртност је надмашила прираштај за 74.7%. Појава да више људи умире него што се рађа тамо зову “Руски крст” (Русский крест).

Има тврдњи да је минимум становништва потребан да би се бранила територија Руске Федерације је седамдесет милиона. Последњих месеци постоји кампања од стране Руских званичника да се повећа рађање, да се негује породица али без икаквог одзива. Јел у питању план Далс или шта већ али сам често на дискусионим групама на изјаву “да су дужне да рађају”, обавезни коментари били “а коме смо ми то дужне?”. А јунакиња са почетка ове приче, Екатерина Улитина је, ако су моји подаци од пре неку годину тачни, жива и здрава, не ради, живи у срећном браку и има троје деце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *