Слава Україні!

Сад верујем да су разне Русаџије одма рипиле кад прочитале наслов ал боље мирујте, да ве не одаламим по грбине! Јер у овим Ковид временима (2019-2028) се више него јасно искристалисало ко је ко и немам намеру да причам о нашим братским односима, већ као што је намена овог сајта, да бацим коју реч на тему мојих радова и издавачких радних победа. Ево примерак часописа који скоро изишо и у њему мој чланак.

Имам част да већ неколико пута моји чланци буду објављени у украинском чаопису Авиација и Времја. Избор тог часописа, уз друге са запада где сам још увек некако присутан, је чисто стапање, рачунам кад сам већ ту, хајде да се мало и повежем са тим у локалу. Никада се нисам покајао и видим будућност и јачању такве сарадње. Радим за стране часописе од давне 1992. године (са одређеним прекидима, опет узрокованим јако непријатељским утицајем подмуклих и љубоморних људи из моје рођене земље) тако да итекако знам шта значи радити за западне часописе. Како то изгледа… објавите нешто и онда чекате пар месеци да вам то плате. Наравно да се то одуговлачи и често се деси и да не будете плаћени. То је најнормалније тамо и чак на вас гледају са гађењем ако им поменете њихове обавезе. То се није често дешавало али довољно пута и у разним земљама запада, да бих утврдио то правило.

Авијација и Времја

Авијација и Времја

Како то иде са украинским часописом- објавите нешто, зову вас телефоном, захвале вам се, пошаљу примерак часописа и пар недеља касније добијете на рачун свој новац. Новац… ајде да вам кажем колики је тај новац. Када вам западни часопис исплати нешто, ако би живели на западу, ви са тим новцем можете ладно да живите највише пар недеља и после думрете. И то под условом да сте одрадили добар чланак! Са новцем који добијете од украинског часописа, без икаквих тешкоћа живите пуним плућима месец дана а дешава се и пар месеци!! Све јасно а ко живи од издаваштва у области авијације, итекако важан податак. Сам часопис је итекако квалитетан, са одличним избором текстова, одличним фотографијама, илустрација као и техничким цртежима, што сигурно радује многе макетаре.

Тако да је у овим Ковидисаним временима испливало на површину ко је ко. Код нас Славјана су ствари на моралном нивоу остале као из времена Александра Невског или Цара Душана а запад је имао свој духовни ‘напредак’… Него кад смо већ код тог Ковида, јел вам рекоше да је тај ВуХански вирус има назив RaTG13 и да је у њему протеин SHC014 нађен у змијама и слепи миши, који помага у ширењу заразе међу људи. Код њега су измењене и убачене генецке секвенце TNGTKR, HKNNKS, RYSL—TPGDSSG, QTNSPRRA да се још више нагрдите… ма нема везе, битно је да сада то преживљавају само одабрани али својим здравим пословањем и да их та пошаст не омета у свом раду. Дакле- Авијација и Времја!!

Срећко Брадић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *