Не у ЕУ!!!

Народ је заједница сећања и традиција јер је то оно управо што га чини тим што јесте. Упорно наметање запада да се одрекнемо тога је ништа друго него продужење подела које су они направили. Дуго су те поделе овде, пре подела у хришћанству. Иду некако дуж римског лимеса који, ако се не варам, завршава у Украини. ЕУ је ништа друго него псеудо монетарна империја која нема свој идентитет и који намеће сцоје вредности као врхунске вредности. Бизмарк је тај који је рекао да смо ми овде обичне овцокрадице и са тим омаловажавањем жели да се каже да смо небитни као и наше мишљење и да ми треба да слушамо шта нам се каже.

Не у ЕУ!!!

Не у ЕУ!!!

Ми смо одувек овде и по својој култури и историји ми припадамо источној Европи. Али за разлику од западне, ми нисмо никад цртали никакве границе, они су ти који су смишљали границе на Дрини, Одри, Лаби… Данас влада тренд забрањивања традиције, културна елита у Србији упорно труби ‘не може се опанком у Европу’. Негирање традиције значи негирање не само наше већ и грчке филозофије, римског грађевинарства и много тога. Избор који се сада нуди се описује као избор између духа и ума. У тим изборима, зар ми треба да пригрлимо оне који су нас рушили у два светска рата и ’99? Управо је та ’99 била кључна за смену власти у Русији јер си схватили где води та западно окренута власт код њих. Не може економски интерест да буде кључни избор за решавање заједништва јер ако је тако онда смо ми курве, јер курва ради пара шири ноге сваком.

Мала шала на тему англизације српског језика

Мала шала на тему англизације српског језика

Нама су покидане све везе са средњовековном историјом а ако и мало погледате, све европске земље које као личе на нешто, имају итекако јаку везу са средњовековном историјом и културом и вредно су радили на очувању и реконструкцији исте. Ко смо и шта смо били до турског освајања, само можемо да нагађамо јер има две струје тумачења, једних који све идеализују и преувеличавају док друга струја (углавном тзв. културна академска елита), све то приказује са подсмехом. А то све одговара бриселоцентричној ЕУ.

Напомена- ово је текст од пре три године који сам објавио на разним друштвеним мрежама, превенствено ВК… тако да се и не сећам којим поводом све ово беше написано и одакле ми графика коју сам користио за ту прилику…

Срећко Брадић

Поновљен текст од 24. децембра 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *