САД и бољшевици

Грађански рат у Русији (Гражданская война в России), је трајао од 1917. па све до 1922. Почео је тако што су из Швајцарске блиндираним возом убацили Лењина у Русију и почели државни удар. Према архивама у Канади, САД и Британији, то је урађено под покровитељством Немачке која је подржавала Лењина у својој намери да изазове револуцију. Други човек револуције, Троцки, је дошао из Њу Јорка. Тамо је живео у раскошно опремљеном стану (имао је ту и фрижидер, што је тада била реткост и само богати су могли то себи да приуште), такође је имао скупа кола и возача. Врло занимљиво за неког ко није радио. По одласку из САД, ради револуције, имао је код себе десет хиљада долара у злату (плата тадашњег шерифа је била 60 долара). Председник САД, Вудру Вилсон, је уредио да Троски има пасош, такође су иза Троског стајали Њу Јоршки финансијери као и британски Форињер Офис. Обојица, Лењин и Троцки, су непосредно радили по упутствима из САД, Британије и Немачке (које су биле тада у рату). Вилиам Томсон је финансирао Црвени крст у Русији и иза те организације су стајали банкари и правници Вол Стрита а задаак им је био да помажу бољшевике.

Карикатура која недвосмислено показује суштину свих сукоба данас

Карикатура која недвосмислено показује суштину свих сукоба данас

У документима Стејт Департмента САД стоји писмо Троцког да САД шаље војску а пре тога су добили милион долара помоћи (послато баш од Томсона), послато у Петровград, али су већ имали и америчко оружје. У то време, у Русији је беснео грађански рат, бољшевици су држали Москву и Петровград али су били далеко слабији од Беле Армије али и Чешке и јапанске војске која је била на подручју Русије. Улога америчке војске је била да запоседне транс сибирску железницу и проследе је бољшевицима. Тада је Њу Јорк Тајмс писао о томе и како се лично локални комесар бољшевика захваљује на помоћи САД револуционарима (година 1919). Дакле- комунистичка револуција није могла да се одигра без помоћи капитализма!!!

Извештај о злочинима бољшевика из 1919

Извештај о злочинима бољшевика из 1919

Лењин је одмах успостваио тајну полицију која је била позната по свирепости. Њихов терор је био невиђених размера и нису штедели никог а честе жртве су били жене и деца. Лењин је наредио да се 1918. заплене дословно све залихе жита. Они који су се одупрли, били су сурово кажњавани (рецимо, забеежено је да су неке сељаке заковали за бандере, клиновима кроз леву руку и леву ногу, извадили црева, које су такође заковали… или драње коже). Следеће наређење од Лењина је било не смао да се одузме сва жетва већ и семе. То је значило само једно- да сељаци неће моћи да сеју ишта и да ће наступити глад. Тако је и било, двадесет милиона људи је гладовало и бар пет милиона је умрло за две године. Лењин је у својим писмима рекао да је то добро и да ће помоћи бржем успостављању револуције. Многима се то није свидело тако да су успостављене независне републике, као нпр. Украина (али су то сурово платили касније доласком бољшевика и суровим убијањем 1919).

Распад царске Русије је изазвао стварање многих малих државица а застава једне од њих је ова

Распад царске Русије је изазвао стварање многих малих државица а застава једне од њих је ова

Иако званична историографија тврди да је тадашња Руска индустрја уништена у грађанском рату, то је лаж. Не само да није уништена, већ је та царска индустрија технолошки била у светском врху. Али оне нису радиле јер је тако уредио Лењин. Онда је совјетска власт тражила помоћ запада да подигне фабрике (и наравно задужили земљу) и у списку фабрика урађених у првом петогодишњем плану, сви власници и финансијери фабрика, су са запада (рецимо, Форд је урадио фабрику аутомобила у Горком)… у следећем петогодишњем плану су копирале постојеће фабрике са запада и за те потребе су звали стручњаке са запада да им у то име помогну (и наравно, плаћали за то). Са стране стручњака са Вол Стрита, то је био добар посао.

Један од новинских написа из времена грађанског рата у Русији

Један од новинских написа из времена грађанског рата у Русији

Лењин није био Рус, није био Уљанов (сви водећи револуционари су били јевреји). Лењин је био амерички држављанин а више о њему је речено на 4. међународној конференцији форензичара, где је више водећих стручњака из форензике дало податке о њему. Тако да је револуционарна влада у Москви била нипта друго него про америчка влада а циљ је био уништење Руског (и свег другог) народа као и преузимање свих природних извора.

Поновљен текст од 27. априла 2022 (у ствари први пут је обављен много раније)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *