У име

Било је то деведесетих година, стојимо у реду у пошти, гомила нас, кад један чича који је дошао на ред, обраћа се службеници за шалтером и тражи да пошаље телеграм. А садржај телеграма је био да другу Слоби шаље подршку у име свих грађана Крушевца!! Да, и у моје име који није био за њега. По згроженим изразима лица видим да је он редак који га подржава и не знам шта се то десило да нисмо скочили да га домаћински изгазимо. Деведесете прошле али се мода ‘у име’ наставила. И само потврђује речи неких прозорљивих духовника да у последњим временима, људе ни од чега неће бити срамота.

Страдање због грехова

Страдање због грехова

У реду… ајд овако, како вам се свиђа фотографија која се користи овде? Није ваљда грозна? Ал можда у име целе Србије то желе ови из групе Билдеберг? Ордо Темпли Ориентис? Рокфелер… и остали. Није ваљда да знате боље од њих? Ил ћемо мало друкше- Србија жели масовно умирање од рака! И то вам смета? Па да није тако не би свака четврта смрт у Србији била од рака. Да се не слажете, упрли би сте снаге да решите ту болест.

То ‘у име’ је кључно непознавање Православне духовности и то позивање у име свих је један опасан грех који се зове РавноБожство. Описан је тај грех чином узимања плода са дрвета мудрости када је змија, вероватно у име свих нас, рекла да могу да узму. И онда су себи дали моћи равне Богу и поред Божјег савета, узели плод. Атеисти воле да исмевају ту причу у фазону да змије не говоре. И не говоре, тачно али зашто не исмевају басне чувених писаца? Дакле смртни грех РавноБожства. Такође и поука о неодговорности, радиш нешто а не знаш шта следи, односно увртео си да знаш. Поступаш и одређујеш у име свих као да си Бог.

У име свих нас ја нећу да горим у вечном огњу пакла. Ако и горим биће због мојих грехова. И нећу у тај огањ да поведем било кога ‘у име свих нас’. За толико сам свестан и одговоран. Јел беше неки наши монаси прорекоше да ће Србија тешко страдати због грехова у које је народ запао?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *