Екранирање

По својој природи ми смо електромагнента бића и сав окружујући свет је такав. Имамо своје фреквенције, резонансе, вибрације, напон и све је у реде док то нешто не поремети. Одавно је познат утицај природних појава на понашање људи, као што су Месечеве мене, ерупције на Сунцу, ветрови. У данашње време имамо нову појаву а то је електромагнетно зрачење изазвано направама које је човекове израде. И годинама уназад све се више чују мишљења која наводе да је то штетно по људско здравље. Тако се временом природно јавила потреба за екранирањем.

Скица из једног старог патетнта који показује слојеве електромагнентне заштите

Скица из једног старог патетнта који показује слојеве електромагнентне заштите

Екранирање је пасивни вид заштите од спољног зрачења и у начелу се изводи материјалима који не пропуштају одређени електромагненти спектар. То није ништа непознато, потреба за таквим заштитама се јавила давно, од почетка кориштења рентгенских уређаја у медицини или радара. Али осим ту, на другим местима није било те заштите али се временом јавила потреба. Посебна је прича злоупотреба која може бити опасна по здравље и има више студија на ту тему, као што је “The “Moscow signal” epidemiological study, 40 years on” аутора Мартинеза Ј.А. издата 2019 и која говори о утицају на здравље микроталасног зрачења из амбасаде САД у Москви. Још раније су истраживања извршена у Чехословачкој, тамо је отворено оделење за високе фреквенције још 1960. и постоји студија аутора Марте К. “Maximum admissible values of HF and UHF electromagnetic radiation at work places in Czechoslovakia”. Истраживања рађена у Совјетском Савезу су утврдила следеће:

Врло високе фреквенције- утичу на мозак и рад срца
Високе фреквенције– омета ритам мозга, кардио васкуларни систем, утиче на психу
Ултра високе фреквенције– изазивају рак, продиру кроз ткива и нарушавају рад органа
Рентгенски зраци– уништавају мозак и ћелије

Склопива заштита 'Сфера' из Русије, пружа поптуну електромагненту заштиту

Склопива заштита ‘Сфера’ из Русије, пружа поптуну електромагненту заштиту

У трку су се касније укључили бежични и мобилни телефони као и разни бежжични уређаји. Истраживања у Русији и другим земљама су показала нагли скок обољења а који су у вези са електромагнентим зрачењем а исход може бити и смртоносни. Неки подаци:

Алзхајмер пораст од 299%
Аутизам пораст од 2094%
Биполарно растројство у раној младости 10833%
Синдром хроничног умора пораст од 11027%
Депресија пораст од 280%
Шећерна болест пораст од 305%

Списак је и већи а по тврдњи неких истраживача из Русије, то појачано електромагненто зрачење утиче чак 40% на смртност деце. Зрачење телефона утиче на плодност код мушкараца и то 8% смањена покретљивост сперматозоида и 9% смањена плодност сперматозоида.

Прва страна документа истраживача из Јапана о утицају фреквенције од 60 Гигахерца на здравље

Прва страна документа истраживача из Јапана о утицају фреквенције од 60 Гигахерца на здравље

За екранирање су се најбоље показали пермалој и сребро. Постоји много студија на тему заштите а једна од најранијих је аутора Гордеева из 1972., ‘Электромагнитное экранирование в широком диапазоне частот’. Такође се сматра да су зграде у градовима одлична заштита јер захваљујући арматури, они су одлични Фарадајеви кавези. Али у пракси се то баш није тако показало а чист пример је пролеће 2020., у време епидемије у Кини, када је видео камера забележила смрт младог радника обезбеђења за мање од минута а био је баш у згради (дакле унутар Фарадејевог кавеза). Прво је приказано као смрт од вируса али су касније неке анализе указале да је ипак смрт од електро магнетног зрачења који је уништио кисеоник у телу (то је већ тема за себе). Та смрт је повезана са новом технологијом у комуникацијама а која ради на гигахерцима.

Орбита наше планете је пренатрпана сателитима новог поколења, који ако је веровати изворима, раде на 60 Гигахерца. Ко је власник истих, тај је могући господар света.

Орбита наше планете је пренатрпана сателитима новог поколења, који ако је веровати изворима, раде на 60 Гигахерца. Ко је власник истих, тај је могући господар света.

Нови играч на пољу психотронског ратовања су како стоје ствари, сателити нове технологије. Када сам прочитао најаву 2018. године да се у САД планира ласнирање преко 24.000 сателита за потребе интернета а који ће радити у распону гигахерца, мени је било довољно за узбуну. Идуће године сличну најаву су дали из Русије али са много мањим бројем, 600 сателита. Дакле ништа романтично не следи како стоје ствари. Радна фреквенција тих сателита је 60 Гигахеца а то се сматра веома опасном фреквенцијом. О томе је давно говорио СиЕнЕн, тврдећи да СССР има оружје које ради на тој фреквенцији:

Јапански истраживачи су испитали на зецу како делује зрачење на 60 Гигахерца и утврдили разорно дејство на вид, јер је зрак био усмерен на око. Прошле године је на данској телевизији гостовао инжењер који је јавно тврдио да су ти сателити опасно оружје. Али све је то слабо у односу на званични став који каже да је све то безопасна технологија и да су гласине о њеној намени само умишљеност теоретичара завере. Паметни људи су ипак прибегли тражењу решења заштите, и једно од њих је бег даље од градова као веома јаких извора електромагнентог загађења. Али ту и даље остају присутни сателити над главама као и репетитори за преносе радио сигнала.

Нису ретка ни мишљења да се сателити користе за нападе на циљеве на земљи и многи пожари који се дешавају последњих година, дају за право таквом мишљењу

Нису ретка ни мишљења да се сателити користе за нападе на циљеве на земљи и многи пожари који се дешавају последњих година, дају за право таквом мишљењу

Мени је лично веома драго да је прва кућа која је узета у екранизацију, једна кућа у ближој околини Крушевца. Човек који се тиме позабавио је одличан мајстор и врстан познаваоц разних технологија. Он је још 1988. указао на неприлике везано за електромагненти смог у потребу да се то реши. Могуће да је и први у свету који је урадио заштиту од ове тренутне пошасти. Иначе то није једина његова ствар, пре тога је урадио воду, врло благотворну за људске здравље, поред које не може да преживи ни један вирус а добро се показала и у чишћењу рака. На жалост тај велики човек нас је напустио почетком ове године и своја знања понео са собом у гроб.

Не оптерећујте се много овим текстом, ово је обично шкрабање уз јутарњу кафу, ако вас занима заштита, верујем да има негде сигурно да се нађу подаци, од 2018. па до данас су стручњаци сигурно смислили нешто корисно и паметно. Добро екранирана кућа не само да штити укућане већ помаже и да рецимо не могу да врше електронски надзор (снимање рада уређаја и сл.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *