Сихок за три дана

Хеликоптери ме баш нешто и не занимају. Није то што су у начелу најтежи ваздухоплови за илустровање, једноставно ме не занимају. Чак нисам правио ни макете хеликоптера. Ал моје занимање је једно али посао је друго. Ето, пре месец дана стигне мени наруџбина, оће странац илустрацију хеликоптера Сикорски Сихок. Ко за инат убо летелицу коју никад раније нисам раније, иначе би била милина. Да одбијем не могу, просто хоће мој рад, иако ценама бијем као и странци.

Еве га, Сикорски Сихок, урађен за три дана од нуле

Еве га, Сикорски Сихок, урађен за три дана од нуле

Посебна тешкоћа представља чињеница да у начелу нема добрих цртежа летелица, они изгледају добро на први поглед тако док не кренете нешто да радите с њима. Добро је да их ја нисам радио, јер имам неке пратеће шизоиде који и кад је све код мене добро измисле грешку али зато туђе промашаје не да не виде већ их и величају као врхунско достигнуће. Тако сам пре нешто више од годину дана требао да радим Еурокоптер 145, нема цртежа ни за лек и срећом преко неке везе сам баш из Еурокоптера добио фабричке цртеже истог. И њега сам урадио за тада мени невероватних недељу дана. Дакле од отварања новог документа у Фотошопу, бели папир, па до испоруке купцу, прошло је недељу дана. Колико знам из неких прича, илустраторима треба за савремени борбени авион једно десет дана да га развију из нуле, а хеликоптер још више. Али ако имате развијену основу, илустрација се ради од неколико минута до пар сати, зависи од захтева.

Кренуо сам да радим Сихока и трећи дан од почетка рада коначна илустрација је испоручена! Три дана! Ја у чуду, наручиоц у још већем. Нема никакве магије, све стандардне технике рада у Фотошопу кориштене а које већ користим годинама. Али три дана је и мене оставило збуњеног. И то да је све тачно и да нисам осетио умор. Мада, у то време сам користио једну експерименталну квантну матрицу (развио је мој добар другар из Украине) и већ сам нешто раније приметио да појачава много тога, рад, стање свести, размишљање, визије али није ми није пало на памет да може неке ствари да тако убрза. Немам доказа да је то али не видим и да је нешто друго у питању. Три дана од нуле до завршеног профила хеликоптера је мислим јуначки подвиг… ал не треба Орден Хероја Капиталистичког Рада 😂😂😂

Супер Хорнет

Супер Хорнет

Ал и даље ме мрзи да радим хеликоптере. Може се ал ме мрзи. Ја сам са моје стране одбранио свој углед у свету илустратора а за даље ћу видим. Елем… волимо ми Срби леба преко погаче, тако да сам пре тога имао једну другу илустрацију, и то је тражио рад који сам већ радио и наплатио у јуну 2009. године. Два пут наплатио исти рад, милина. Еве га горе, овај Супер Хорнет. Само спаково, посло, шушке слатко турио у џеп!

И тако…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *