Исхрана инсектима

Не верујем да ће научници који су све то истражили, корисити инсекте у свом јеловнику

Не верујем да ће научници који су све то истражили, корисити инсекте у свом јеловнику

Исхрана инсектима је за људе отворен пут ка разним инфекцијама изазваним вештачки створеним патогенима. У студији из 2019. године под називом “A Parasitological Assessment of Edible Insects and Their Role in the Transmission of Parasitic Diseases to Humans and Animals,” јасно стоји да употреба инсеката у исхрани представља озбиљан здраствени ризик за пренос разних паразита.

На тржишту све више производа од инсеката а питање је времена кад ће се појавити производи где неће бити наведен састав

На тржишту све више производа од инсеката а питање је времена кад ће се појавити производи где неће бити наведен састав

Постоји исто тако истраживање утицаја хитина који је саставни део егзоскелета инсеката и како је написано у чланку из 2007. године у часопису Nature, хитин изазива озбиљне алергијске реакције. Није то једино истраживање на тему хитина, још једно истраживање објављено овде јасно упућује да употреба хитина у исхрани а који је у начелу полисахарид и има га у многим паразитима и патогенима, изазива озбиљна запаљења плућа.

Пријатно ко воли...

Пријатно ко воли…

Тако да се људима не пише добро ако крену тим путем. У начелу употреба инсеката у исхрани није нова, сви знамо да наша војска има вежбе у преживљавању у природи и то преживљавање укључује употребу инсеката. Али то је привремено, у случају крајње нужде. Ја колико знам из историје ових дуговечних и здравих народа као и појединаца, нико од њих не једе инсекте. Тако да немам ништа против да та елита слободно једе инсекте а ми ће се држимо нашег наслеђа. Свесни грађани на западу, јер то је тамо све смишљено, већ су покренули разне групе и канале где редовно избацују намирнице које су урађене од инсеката. Ја се само смејем кад се сетим кад сам пре пар деценија у разговору са једним градским дрљком, рекао да у будућности имам намеру да производим здраву храну, он је у складу са тим велеградским менталитетом рекао да нема намеру да купује ништа ван званичних робних кућа, где на производу има бар код, подаци, цена… ето му сад, све ће то имати производи са инсектима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *