Укисељено

Кисељење поврћа никад није изашло из наших живота и поред свих могућих промена које су се дешавале у свим областима живота. Разлога има много, као прво то је део нашег наслеђа живота и људима је то укусно а и исплативо је јер се поврће набавља када је најповољније и тако чува за много месеци.

Укисељено поврће

Укисељено поврће

О томе се не прича много јер су увек друге кухиње узимале више простора као егзотичне али сви ти утицаји нису добацили чињеницу хранљивости и корисности биљне исхране. Има и биљака са сложенијом грађом које се теже варе па кисељење или ферментација ту доста помаже. Укисељено поврће има благотворан утицај:

〰️ разлаже сложеније једињења
〰️ помаже производњу наших сопствених ензима и нормализује рад целог пробавног система
〰️ ствара витамине и аминокиселине нама преко потребне као нпр. витамин К2, витамине групе Б а они су неоупходни како за спречавању настанка неких дегенеративних процеса а тако су укључени у стварању енергије и чишћењу организма.

Кисељење или ферментација је поступак врења помоћу корисних микроорганизама. Скоро 80% имуног система је смештено у пробавном систему. Укисељено поврће помаже општем унутрашњем стању органа, побољшава микрофлору, помаже стварању антитела у борби против антитела. А све то происходи снажним имунитетом. Кисељењом поврћа ми стварамо количину корисних бактерија и ту има до сто пута више пробиотика него у разним куповним додацима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *